Yaşam alanlarımızdaki böcek istilalarına karşı etkili silahlarımızdan birisi olan bu yöntem, günümüzdeki modern teknoloji sayesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Method İlaçlama Şirketi olarak haşere kontrol uygulamalarını son teknoloji cihazlarla alanında uzman personel ile yapmaktayız. Sıvı yöntem, profesyonel cihazlar ile uzman kişiler tarafından yapılması halinde sonuç vermektedir. Klasik spreyleme cihazları ve pulverizatör ile amatör uygulamalar hiçbir zaman istenilen sonucu vermemektedir. Bunun yanında insektisit oranları bireysel kullanımlar için üretilmiş ilaçlar ile yapıldığında tamamen hüsranla sonuçlanabilmektedir.
Bazı durumlarda böcek popülasyonunun düştüğü görülse de ilaç etkileşimini kaybettiğinde böcek popülasyonunun tekrar arttığı gözlemlenmektedir. Kişilerin bu uygulamayı bireysel olarak yapması, sağlık açısından tehlikeli olduğu gibi kesin sonuç vermemektedir. Sonuç vermemesinin sebepleri ise amatör ilaçlar ve yanlış uygulama şeklidir. Bu noktada haşerelerin cinsi önem teşkil etmektedir. Her ilaçlama, tüm haşereler için geçerli olmadığı gibi, böcek cinsleri değiştikçe ilaçlama yöntemi de değişmektedir.
Method İlaçlama Şirketi, sıvı ilaçlama uygulamasını müşterilerine, ortamlarını terk ettirmeden kokusuz ve lekesiz ilaçlar ile yapmaktadır. Her yöntem de olduğu gibi bu yöntemde de üstün alman teknolojili ürünler kullanan METHOD, bu uygulamayı alanında uzman teknisyenlerle şirket politikaları gereği GARANTİLİ bir şekilde yapmaktadır.
Etki Altındaki Çeşitler; Hamam Böcekleri, Kalorifer Böceği, Gümüş Böceği, Pire, Akrep, Tahta Kurusu, Çiyan, Kırkayak, Tesbih Böceği, Karınca, Güve, Sinek, Sivrisinek, Örümcek, Salyangoz, Kene, Tahta Kurdu, Kuş biti gibi birçok cins böcekler de uygulanabilmektedir.
Sıvı İlaçlama Nasıl Yapılır?
Bu uygulamadan, sonuç alınabilmesi için uzman teknisyen müdahalesi gerekmektedir. Öncelikle kullanılan ilacın insektisit oranı ve dozajı müdahale edilecek olan haşere cinsine göre ayarlanarak hazırlanır. Uygulamaya başlamadan önce püskürtme yapılacak cihazın partikül sayısı ve ölçeği ilaçlanılacak haşerenin boyutuna göre ayarlanır. Hazırlanan ilaç ile müdahale edilecek haşerenin yuvalanabileceği ve barınma ihtimalinin yüksek olduğu alanlara, püskürtme yapılarak uygulanır.
Bu uygulama yapılırken öncelikle yere yakın sonrasında tüm açık gıdalar kapatılması gerekir. Gıda güvenliği açısından alınan bu tedbirler teknisyen tarafından ortam sahipleri nezaretinde uygulanır. Aksi takdirde teknisyen uygulamaya başlayamaz.
Sıvı İlaçlama Nerelere Yapılır?
Bu yöntemle yapılmaya başlanan uygulama öncelikle ortamın köşe zeminlerine uygulanarak, haşere cinsine göre; yatak, koltuk, baza gibi nesnelerde de dozaj ayarlanarak kullanılabilir. Bunların yanında, su giderleri, rögarlar, sığınak ve çatı aralarında da kullanılmaktadır.
Sıvı İlaçlama Nerelere Yapılmaz?
•Açık Gıda üzerine
•Mutfak gereçlerine
•Açık elektrik tesisatlarına
•Soğutucu içi ve motor kısmına
•Elektronik eşyalara
•Cilt bakımı ürünlerine
Bu nesneler üzerinde Jel ilaçlama uygulaması yapılmaktadır.