İstanbul un tüm ilçelerine hizmet veren şirketimiz, fare problemlerinde de 7/24 hizmet vermektedir. Ortam koşullarına uygun Sağlık Bakanlığından onaylı çekici rodendisitleri kullanan Method İlaçlama Şirketi, uzman ekipleriyle uygun fiyatlı, garantili Kemirgen Kontrol Programı sunmaktadır. Kemirgen kontrol programı, profesyonel bir Fare İlaçlama uygulamasıdır.
Fareler Yaşam Alanlarımıza Nereden Girer?
Farelerin yaşam alanlarımıza girmesinin sebebi, yiyecek ve barınma alanları bulmak içindir. Özellikle kış aylarında toplu yaşadıkları yerlerde yiyecek bulmak da güçlük çeken kemirgenler, sıcaklık derecelerinin de düşmesi ile yaşam alanlarına giriş yaparlar. Yapıların bazı fiziksel eksik ve yanlış mimarisi de bunu kemirgenler için kolaylaştırmaktadır. Buradaki eksiklikleri fırsat bilen kemirgenler bahçelere, otoparklara, ofislere, fabrikalara ve en yakın olan evlerimize kadar girmektedir.
Farelerin apartmanlar dışında daha rahat giriş yaptıkları yerler Fabrika, Cafe, Restaurant, Hastane, Ofis gibi korunaksız ve kemirgenlerin girişine müsait alanlarıdır. Bu alanlarda düzenli uygulama yapılması gerekir. Yapılmadığı takdirde kemirgenler, birçok gıda, evraklara zarar verip, maddi ve manevi zararlara yol açabilirler.
İlkel Yöntemlerle Zaman Kaybetmeyin.
Yaşam alanlarınıza giren kemirgenler ile mücadele etmek için klasik yöntemler kullanmak çözümü geciktirmekte bazen de zorlaştırmaktadır. Fareler zeki canlılar olduğu gibi koku duyuları ile yalnızca gıda kokularını almakla kalmaz, tehlikeli materyalleri ve ortamları da koklayarak tespit ederler.
Zekârı ile kendilerini koruma konusunda uzmanlaşan kemirgenler, tehlikeli gördükleri besinleri koloninin en yaşlısına yedirirler. Yaşlı fare ertesi gün zehirlendiği takdirde koloninin kalan kısmı ölümünün sebep olduğu besini koklayarak tespit eder ve o besin ile temas etmezler. Buda, bireysel tuzakların başarısız ve tehlikeli olduğu gerçeğini doğrulamaktadır.
Fareler, Kemirgen Programı ile Kontrol Altında
Kemirgen Programı, Veteriner ve Ziraat Mühendislerimizin oluşturulmuş olduğu bir programdır. Bu programda fare problemi yaşayan müşterilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda tür tespiti yapılarak ortam keşfi yapılır.
Kemirgen problemlerinde modern istasyon yöntemini kullanan Method İlaçlama, ortamdaki tüm fareleri hedef alır ve imha eder. Modern cezbedici yemler ile büyük kolonileri imha eden bu program, farelerin tüm korunma taktiklerini boşa çıkartır. Kemirgen Kontrol Programı, fare imhasını sağlayacak kurulum yapılması yanında, ortamda dezenfektasyon işlemi yapılarak mikroplu bakterilerden de korur.
Method İlaçlama Şirketi sizlere, fare problemlerinizde yaşam kaliteniz için profesyonel Fare İlaçlama öneriyor.
Bizi hemen arayarak Kemirgen Programı ile farelerden kurtulun. 0850 466 0 425
Fare İlaçlama Nasıl Yapılır?
Farelerin günümüzde birçok tuzağa karşı bağışıklık geliştirdiği bilinmektedir. Eskiden kullanılan fare kapanı, fare yapışkanı ve zehirli buğdaylar maalesef işe yaramamaktadır. İşe yaramadığı gibi çevre ve halk sağlığı için oldukça riskli bir hâl almıştır. İlaç sanayi bu yönde farelerin davranışlarını analiz ederek, fareyi en kolay şekilde imha etmenin, imha ederken alandan uzaklaştırmanın çalışmalarını yapmışlardır. Bu çalışma sonrası farenin en belirgin davranışı olan kemirme iç güdüsünü kullanmışlardır. Yapılan çalışma sonrasında fareler için hazırlanan ürün oldukça başarılı olmuştur. Fareleri cezbeden gıda kapsüllerinin içerisine gizlenen zehir sayesinde farenin kemirme iç güdüsünü ortaya çıkartarak, yedikleri kapsülün lezzetli bir yemek olduğu izlenimi başarıyla verilmiştir. Bu sayede farenin gizlendiği yerin önemi ortadan kalkarak daha hızlı bir imha sistemi gelişmiştir.
Fare Nasıl Ölür?
Bu sistemin özelliklerinden biriside farenin yemi yedikten sonra hemen ölmemesi, farenin alanın dışına çıkacak kadar tolerans süre sağlamasıdır. Bu süre bizlere farenin kapalı alanda imha olmaması için sistemin verdiği süredir. Fare kapsülü yedikten sonra belirli bir süre aktivelerine devam eder. Bu süre içerisinde yediği ürünün semptomları arttıkça hasta olduğunu anlar. Bu algı sonrasında girmiş olduğu kapalı alanda girdiği bölüm kapatılmamış ise oradan kolonisinin yaşadığı alana doğru gider. Kapalı alanda kapsülü yemiş ve alanın dışına çıkmış fare semptomların ilerlemesi ile ölümü gerçekleşir.
Konut ve Evlerde Fare İlaçlama
Konut ve evlerde fare problemleri oldukça tehlikeli olduğu gibi, geleneksel yöntemler ile fare yakalama işlemi o derecede tehlike saçabiliyor. Mutfak da ulaşabildiği gıdalarla beslenen fareler, gıda bulamadıklarında ise ortamdaki kumaşları, ahşapları ve kabloları kemirerek gıda arayışını sürdürürler. Bu arayış sırasında ortamda birçok nesneye zarar vermelerinin yanında taşıdıkları mikropları da bu nesnelere bulaştırırlar.
Bu ortamlar da yapılan düzenli Konut ve Ev İlaçlama uygulamaları neticesin de bu sorunların önüne geçerek mülkünüzü fare istilalarından koruyabilirsiniz. Kemirgen Kontrol Programı kapsamında yılda iki kez Fare İlaçlama yapılan evlerde %100 etkili olarak fare kalıntısına ve popülasyonuna rastlanılmamıştır.
Restaurantlarda Fare İlaçlama
Restaurantlar ve cafeler fare popülasyonlarına açık noktalardır. Gıda içerikli olması ve giriş çıkış noktalarının müsait olması sebebi ile birçok restaurant ve cafe kemirgen istilasına maruz kalmaktadır. Bu istilaların restaurant ve cafelerde daha sık olmasının sebebi gıda kokuları yayması ve korunaksız olmasından kaynaklıdır.Bu alanlar için büyük önem taşıyan Restaurant ve Cafe İlaçlama, 30 günde 1 yapılmalı ve raporlanmalıdır. Aksi takdirde büyük tehlikelere yol açarak işletmenin gıda güvenliğine ve itibarına zarar vermektedir.
İşletmenizi korumak ve iş sürdürebilirliğini arttırmak için 0850 466 0 425 çağrı merkezimizden iletişim kurup işletme programı kapsamında işletmenizi koruma altına alabilirsiniz. Restaurantlar da profesyonel uygulamalar yapan Method, Pest Control uygulamalarını işletmelerin kapanış saatlerinde güvenli bir şekilde yapar.
Oteller de Fare İlaçlama
İşletmelerin arasında fare problemlerine maruz kalan alanlardan olan Oteller de 30 günde 1 kuralına tabidir. Oteller geniş kapsamlı alanlar olduğu için her zaman işletme programı ile müdahale gerektirir. Bu programda, gıda güvenliği başta olmak üzere pek çok alanın ve materyallerin güvenliği alınarak yapılır. Otellerde en riskli bölgeler olarak gözlemlenen alanlar, cafe, restaurant ve bar bölümleri başta olmak üzere, dış mekân, kazan daireleri ve bodrum katlarındaki bölümlerdir. Bu bölümlerde koruyucu ve önleyici uygulamalar yaparak fare problemlerini ortadan kaldırıyoruz. İşletme programı kapsamında, Otellerde gözden kaçan iç yalıtım eksikleri raporlayarak teknik birime iletip eksikliklerin giderilmesi sağlıyoruz. Bu işletmelere, profesyonel Otel İlaçlama hizmeti sağlayarak ortamdaki tüm haşere kalıntılarını yok ediyoruz.
Fabrikalar da Fare İlaçlama
Fabrikalardaki fare popülasyonlarının bitmemesi, fabrikaların kurulduğu alanların arazi alanları olmasından kaynaklıdır. Toprağın altında bu popülasyonlar oldukça fazla olduğundan arazi üzerine kurulu fabrika ve üretim tesislerine girerek yaşam alanlarını bu alanlara kurarlar. Düzenli periyotlar da ilaçlanmadığı takdirde bu popülasyonlar istilaya dönüşebilir. Fabrikadaki birçok malzemeye ve materyale zarar vererek maddi kayıplara yol açan fareler, profesyonel ekibimizin alanda Fabrika İlaçlama yapması ile son bulur. Method İlaçlama bu alanlarda yaptığı düzenli fabrika ilaçlamaları ile fareleri kontrol altına alarak imha etmektedir.
Farelerden bulaşan hastalıklar
Fareler anatomileri veyaşam alanları gereği kirli bir yaşam döngüsüne sahip canlılardır. Yaşadıkları alanları göz önüne alarak birçok bakteri ve virüs yaymaktadır. Tarihte birçok salgın hastalığın sebebi olan fareler birçok insanın da ölümüne sebep olmuşlardır
1.Leptospiroz.
Gerçek adı ile Leptospira adı verilen bir enefeksiyon türüdür. Ateş, kas ağrıları, halsizlik gibi belirtiler gösterebilir veya akciğer de kanama menenjit gibi ciddi belirtiler gösterir.
2.Hıyarcıklı Veba
Çoğunlukla kemirgenler de görülen bu aktivite, Yersinia pestis isimli bir bakteri olduğu biliniyor. Hıyarcıklı veba adını, insanların kasıklarında ve koltuk altlarında oluşan hıyarcık şeklindeki oluşumlardan almaktadır. Enfekte belirtileri, 2-5 gün arasında nefes alma güçlüğü ve ciğer ağrıları ile baş göstermektedir.
3.Hantavirüs
RNA virüsü olarak adlandırılan bu virüs genellikle kemirgenlerde ortaya çıkmaktadır. Kemirgenlerde konaklayan bu virüs, fare dışkısı, idrarı ve tükürüğünden bulaşmaktadır. Kuluçka döneminin 12-21 gün olduğu düşünülmekle beraber kesin olmamaktadır.
Enfekte belirtileri, kas ağrıları, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal gibi semptomlar göstermektedir.
Ortamdaki tüm fare popülasyonundan profesyonel ilaçlama ile kurtulmak için bizimle iletişime geçin.
Profesyonel Fare İlaçlama
Fare problemleri kırsal da ve metropolde olmak üzere ikiye ayrılmış durumdadır. Ayrımın sebebi ise metropolde yaşayan kemirgenler ve ataları, kırsalda yaşayan akrabalarından daha fazla tuzaklara maruz kalmalarıdır. Tuzaklara maruz kalan kemirgenler bir takım savunma sistemleri geliştirmiştir. Bu savunma sistemlerinin en belirgini insan kokusu ve sentetik ürünlerdir. Sentetik ürünler arasında tutkal, karton demir ve plastik kapanlar yer almaktadır. Metropol fareleri üzerinde yapılan deneyler de erişkin bir farenin sentetik ürünlere karşı daha temkinli ve tedbirli olduğu gözlemlenmiştir. Geçmişte fareler ile mücadele için hazırlanan ürünler farenin tüketebileceği gıdalar üzerinde üretilmiştir.. Peynir, ketçap, şarküteri v.b ürünler ile cazibe sağlanmıştır. Bu ürünler ile sentetik malzemelerin bir arada olduğu alanda gerçekleşmiş fare ölümlerini gözlemleyen fareler, bu materyallerin tuzak olacağı tespitini yapmıştır. Bu tespiti yapan fareler bu ürünlere karşı korunma taktikleri geliştirmişlerdir. Bu durumu ve kemirgenlerin korunma yöntemlerini analiz eden ilaç sanayi ve bilim adamları, kemirgenlerin davranışları ve rutinleri üzerine tuzaklar geliştirmiştir. İç güdüleri ve istemsiz davranışlarını referans alarak geliştirilen tuzaklar, farelerin korunma taktiklerini boşa çıkarmıştır. Bu çalışma, ortaya modern fare ilaçlama ekipmanlarını ve ürünlerini çıkarmıştır. Fare yem istasyonu modern bir fare ilaçlama ürünüdür.